måndag 21 december 2009

Messi vann överlägset.

FIFA World Player of The Year 2009: Leo Messi.

Fifa world player of the year galan är nu slut. Tack och lov!
Hur galan var tar vi senare, först tar vi vinnaren och orättvisan under.

Vinnaren då var inte precis någon högoddsare, Messi tog hem priset med stor marginal, hela 1073 poäng. Ronaldo som tog andra platsen fick 352 poäng medan Xavi hamnade på en tredje plats med 196 poäng. Fyra respektive femma kom Kaka med 190 poäng och Iniesta med 134 poäng. Obegripligt? Minsann.

1: Messi, 1073p
2: Ronaldo, 352p
3: Xavi, 196p
4: Kaka, 190p
5: Iniesta: 134p

Ronaldo tog alltså andra platsen, inte helt oväntat med tanke på att förra årets vinnare allt som oftast tar andra platsen, no matter what! Xavi, som utnämndes till EM:s bästa spelare 2008 och blev Man of the match i Champions League finalen i Rom, kom alltså på en tredje plats. Det som stör mig - och många andra - är att han kom så pass långt efter Ronaldo att det bara ser löjligt ut. 156p efter! Otroligt, med tanke på att Xavi har glänst bra mycket mer än Ronaldo sen EM 2008 drog igång, säsongen 08-09 så ansåg många experter att han till och med var bättre än självaste Messi.

Ännu löjligare är att Kaka kom före Iniesta. Men det löjligaste av allt är att Kaka ens får vara med bland dem fem bästa. Han vann priset 2007 efter sina prestationer i Champions League, sedan dess har han varit allt annat än bra. Iniesta, som under säsongens gång (08-09) rankades som topp 3 i världen av väldigt många, hamnade alltså på en femte plats. Skam.

Det viktiga var hur som helst att Messi vann, nu släpper vi det.

Galan då. Om ni har sett dem där japanska tv-showerna där musiken drar igång lite när som helst samtidigt som den också stängs av när den känner för det, så missade ni inte mycket. Musiken spelades när någon känd person skulle komma ut och dela ut priser, musiken la inte av när denna person började prata i mikrofonerna Istället så fortsätter den i fem sekunder till för att sedan stängas av. Dem som ledde galan var nästan i klass med Adam Alsing och Jessica Almenäs när dem kör på fotbollsgalan.

Det enda positiva med galan var att man fick se Messi ta emot priset. Välförtjänt, minst sagt.

Visca Barça y Visca Messi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar